Qoets Land Rover.jpeg

Qoets.nl en Land Rover

Van 1973 tot 2003 waren we BMW dealer. Tegenwoordig zijn we de Premium autodealer met de beste service van Nederland.

Waarom Qoets.nl?

Taxi SVG white12 of 24 maanden merkgarantie inclusief haal- en brengservice
Car SVG whiteFamiliebedrijf sinds 1923
Reviews whitePersoonlijk en betrouwbaar
Awards SVG white9,3 uit 1044 klantbeoordelingen
Defender

Defender

Discovery

Discovery

Range Rover Evoque

Range Rover Evoque

Range Rover Sport

Range Rover Sport

Range Rover Velar

Range Rover Velar

Range Rover Vogue

Range Rover Vogue

Land Rover

Kort na de Tweede Wereldoorlog zochten de Britse broers Wilks een invulling voor de overcapaciteit die binnen hun Rover fabriek was ontstaan. Voorheen bouwden zij voornamelijk voertuigen voor militaire doeleinden, maar die vraag was sindsdien logischerwijs flink geslonken. Zo rees het plan om in hun fabriek een op de Amerikaanse Jeep Willy’s geïnspireerde terreinauto te ontwikkelen die breder inzetbaar was. Al in 1947 wordt het eerste prototype onder de merknaam Land Rover geproduceerd. Een jaar later wordt een doorontwikkeld model gepresenteerd op de voorloper van de Autorai.

De Land Rover is direct een hit en de verwachte verkoopcijfers worden in het eerste jaar verdubbeld. Door zijn goede rijeigenschappen in minder goed begaanbare ondergrond en winterse omstandigheden wordt de Land Rover veelal ingezet als pechhulp- en expeditievoertuig. Tot 1970 is de Land Rover het enige beschikbare model, maar in dat jaar wordt de eerste generatie van de Range Rover geïntroduceerd. Daar waar de originele Land Rover een spartaanse alleskunner betrof, was de Range Rover veel meer op comfort een luxe gericht. Net als de Land Rover is de eerste generatie Range Rover bijzonder lang in productie geweest, want pas in 1995 werd de tweede generatie van de Range Rover geïntroduceerd. De auto werd in de tussenliggende periode met regelmaat bijgeschaafd om met name het comfort te verhogen, maar aan het ontwerp van de koets werd weinig getornd. Inmiddels is de vijfde generatie beschikbaar en is de Range Rover geworden tot een rijdend statement van ultieme luxe en gedistingeerde smaak.

EXTR_CAR-13263-D617043C-7DD4-41FF-B22953B5FA2AB27E.jpg
Range Rover Sport

Het modellengamma van Land Rover is altijd overzichtelijk geweest. Lange tijd waren er slechts drie modellen; de Defender (eigenlijk een doorontwikkeling van de originele Land Rover), de eerder besproken Range Rover en de Discovery. Laatstgenoemde houdt eigenlijk het midden tussen de twee andere modellen; minder spartaans dan de Defender en minder op luxe geënt dan de Range Rover.

Naast de bovengenoemde modellen maken de Land Rover Discovery Sport, Range Rover Sport, Range Rover Evoque en Range Rover Velar onderdeel uit van het huidige modellenportfolio van Land Rover. De Land Rover Discovery Sport is feitelijk de opvolger van de Freelander en betreft - zoals de toevoeging in de modelaanduiding al doet vermoeden - de compacte en dynamische variant van zijn naamgenoot. De drie overige modellen dragen de heel herkenbare Range Rover signature waarbij de Sport de sportieve variant is van ‘reguliere’ Range Rover betreft, de Evoque een compacte lifestyle variant en de Velar een elegant design statement en wellicht zelfs de mooiste interpretatie van het concept Range Rover tot op heden.

Op zoek naar een jong gebruikte Land Rover/Range Rover

Indien je op zoek bent naar een jong gebruikte Land Rover/Range Rover, dan zijn wij jou graag van dienst. Of jouw interesse nu uitgaat naar de elegante Range Rover Evoque, de fraaie Range Rover Velar, de uiterst luxe Range Rover Vogue of de meer robuust ogende Discovery en Defender, wij kunnen alle modellen uit het huidige Land Rover/Range Rover gamma leveren.

Land Rover/Range Rovers’ diversiteit aan krachtbronnen

Land Rovers/Range Rovers zijn verkrijgbaar met diverse benzinemotoren en dieselmotoren. Deze motoren lopen uiteen van bescheiden 4-cilinders tot en met zeer potente 8-cilinders. Naast deze fossiele brandstof motoren biedt Land Rover/Range Rover ook plug-in hybride modellen aan.

Het plug-in hybride modellen van Land Rover/Range Rover worden aangeduid met de ‘e’ in de motoraanduiding. Deze plug-in hybride Land Rovers/Range Rovers bieden meerdere voordelen. Zo kun je veel korte ritten - bijvoorbeeld in jouw woonomgeving - volledig elektrisch rijden, maar ook langere stukken veel zuiniger afleggen. Bovendien komt de energie die bij een plug-in hybride Land Rover/Range Rover vrijkomt tijdens het remmen en uitrollen weer ten goede aan de accu, waardoor de accu ook tijdens het rijden gedeeltelijk kan worden bijgeladen. Doordat een plug-in hybride ook beschikt over een reguliere benzinemotor kun je hier altijd op terugvallen indien de accu toch leeg is geraakt. Tenslotte krijg je tot en met 2024 50% korting op de wegenbelasting.

Hieronder de leverbare plug-in hybride modellen van Land Rover/Range Rover:

 • Land Rover Discovery Sport P300e
 • Land Rover Defender 110 P400e
 • Range Rover Evoque P300e
 • Range Rover Sport P400e (tot modeljaar 2022)
 • Range Rover Sport P440e
 • Range Rover Sport P510e
 • Range Rover P400e (tot modeljaar 2021)
 • Range Rover P440e (Long Wheelbase)
 • Range Rover P510e (Long Wheelbase)
 • Range Rover Velar P400e

Qoets.nl Kwaliteit

Wij leveren onze Qoets selectie auto’s “als nieuw” af. Een Qoets mag geen enkele beschadiging hebben bij aflevering en wordt volledig technisch klaargemaakt bij de Land Rover dealer.

Kwaliteit controle Land Rover.jpeg
Een Qoets Qwaliteitscontrole van een Land Rover

Qoets.nl Service

Na aflevering van jouw Qoets verzorgen wij graag ook:

 • het onderhoud
 • de garantiewerkzaamheden
 • onverhoopt schadeherstel
 • de banden wissels en opslag
 • montage van accessoires

Alle werkzaamheden worden door Qoets.nl geselecteerde partners uitgevoerd. Dit zijn veelal partners (Land Rover dealers) waar wij reeds een jarenlange relatie mee hebben.

Qoets.nl Haal- en brengservice

Voor maximaal comfort bieden wij kosteloze haal- en brengservice aan op elke locatie in Nederland voor de hierboven genoemde servicewerkzaamheden.

Qoets.nl is het adres voor jouw jong gebruikte Land Rover

Ons verkoopteam helpt je graag bij de zoektocht naar jouw "nieuwe" jong gebruikte Land/Range Rover. Wij zijn de premium autodealer met de beste service, kwaliteit en dienstverlening. We gaan graag aan de slag en op zoek naar jouw nieuwe jong gebruikte Land/Range Rover.

We vernemen graag van je!

eb9a32b8-db91-4ace-b51e-1ed491a416cf.jpg
Uiteraard ben je ook welkom in ons aflevercentrum in Utrecht.