Waar komt Audi vandaan?
66fc896e9d024174a0c7a0f849909a37

Waar komt Audi vandaan?

11 mei 2023

Audi is een automerk dat oorspronkelijk afkomstig is uit Duitsland. Het bedrijf werd in 1909 opgericht door August Horch, die eerder een ander autobedrijf had opgericht dat zijn naam droeg, maar dat hij had moeten verlaten vanwege meningsverschillen met zijn partners. Horch richtte vervolgens Audi op als een nieuw bedrijf dat zich richtte op de productie van luxeauto's met innovatieve technologieën.

Audi groeide al snel uit tot een belangrijk merk in de Duitse auto-industrie en produceerde enkele van de meest geavanceerde en elegante auto's van zijn tijd. Tegenwoordig is Audi onderdeel van de Volkswagen Group, een van 's werelds grootste autofabrikanten, en is het nog steeds gevestigd in Duitsland. Audi blijft een toonaangevend merk in de auto-industrie en staat bekend om zijn hoogwaardige technologieën, sportieve prestaties en premium ontwerpen.

Waar wordt Audi geproduceerd?

Audi wordt op verschillende locaties over de hele wereld geproduceerd. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in Europa, Azië, Zuid-Amerika en Noord-Amerika.

Waar is Audi gemaakt in Duitsland?

Audi heeft verschillende productiefaciliteiten in Duitsland waar het merk wordt geproduceerd.