Waar is Audi gemaakt in Duitsland?
Audi Blog fotos (6).jpg

Waar is Audi gemaakt in Duitsland?

18 mei 2023

Audi heeft verschillende productiefaciliteiten in Duitsland waar het merk wordt geproduceerd. Enkele van de belangrijkste locaties zijn:

  • Ingolstadt: De thuisbasis van Audi en de grootste productielocatie van het bedrijf. Hier worden de meeste Audi-modellen geproduceerd, waaronder de A3, A4, A5, A6, A7 en A8, evenals de Q2, Q5, Q7 en Q8 SUV's. Ook enkele van de sportievere modellen zoals de Audi RS3, RS4, RS5, RS6 en RS7 worden hier geproduceerd.
  • Neckarsulm: Een andere belangrijke productielocatie van Audi, waar voornamelijk de meer premium en high-performance modellen worden geproduceerd, zoals de Audi A7, A8, R8 en de RS-modellen.
  • Ingolstadt en Neckarsulm zijn de twee belangrijkste locaties van Audi in Duitsland en vormen de basis voor de productie van veel van de Audi-modellen die wereldwijd worden verkocht.
  • Naast deze locaties heeft Audi ook nog een aantal kleinere productiefaciliteiten in Duitsland, zoals in zulke plaatsen als Münchsmünster, Győr en Brussels. In deze fabrieken worden voornamelijk motoren en onderdelen geproduceerd voor de verschillende Audi-modellen.

Kortom, Audi wordt in verschillende fabrieken in Duitsland geproduceerd, waarbij Ingolstadt en Neckarsulm de belangrijkste locaties zijn.

Waar komt Audi vandaan?

Audi is een automerk dat oorspronkelijk afkomstig is uit Duitsland. Het bedrijf werd in 1909 opgericht door August Horch, die eerder een ander autobedrijf had opgericht dat zijn naam droeg, maar dat hij had moeten verlaten vanwege meningsverschillen met zijn partners.