v60 (20) (1)

Volvo V60

11 april 2024

Volvo V60

Met de V60 is Volvo al geruime tijd een gewaardeerde speler op de markt van Premium Wagons. Hoewel deze auto al enige tijd bestaat, zijn we getuige van de voortdurende verfijningen in de generaties van de V60. Bij het vergelijken van de generaties wordt het duidelijk dat de autowereld aan voortdurende verandering onderhevig is. In eerdere generaties had je nog de keuze uit verschillende motoropties, waaronder 4-cilinders, 5-cilinders en meer.

De Volvo V60, die na verschillende updates nog steeds zijn naam hoog houdt, laat zien dat deze veranderingen niet per se negatief zijn. De 2.0-liter 4-cilinder motor is uitgerust met moderne technologie, waaronder soms een turbocharger en zelfs een supercharger. In deze configuratie levert de verbrandingsmotor indrukwekkende prestaties, met vermogens die variëren van ongeveer 250 pk tot 400 pk, afhankelijk van de gekozen uitvoering. Het koppel is eveneens aanzienlijk, wat zorgt voor een krachtige rijervaring.

De V60 biedt een combinatie van krachtige prestaties en efficiënte aandrijving, waardoor de overstap naar 4-cilindermotoren zeker voordelen met zich meebrengt. Volvo's voortdurende toewijding aan innovatie en modernisering weerspiegelt zich in de V60, die nog steeds een van de leiders is in het segment van Premium Wagons en de voortdurende evolutie van Volvo in lijn met de veranderende auto-industrie illustreert.

V60

Motorische uitvoeringen

De Volvo V60 is ten tijde van dit schrijven leverbaar met drie verschillende typen aandrijflijnen: benzine, diesel en plug-in hybride. Alle varianten beschikken over een automatische versnellingsbak, al dan niet voorzien van schakelpaddels aan het stuurwiel.

Hieronder een overzicht met de motor-specificaties van de Volvo V60

Volvo V60 T5Volvo V60 B6Volvo V60 T8Volvo V60 D4Volvo V60 D5Volvo V60 D6
Motor2.0-liter 4-cilinder benzinemotor2.0-liter 4-cilinder benzinemotor met turbo en supercharger2.0-liter 4-cilinder benzinemotor + Elektromotor2.0-liter 4-cilinder dieselmotor2.0-liter 4-cilinder dieselmotor2.0-liter 4-cilinder dieselmotor + Elektromotor
Vermogen250 pk316 pk390 pk190 pk235 pk340 pk
Koppel350 Nm400 Nm640 Nm400 Nm480 Nm600 Nm
Transmissie8-traps automaat8-traps automaat8-traps automaat8-traps automaat8-traps automaat8-traps automaat
AandrijvingVoorwielaandrijving of optioneel vierwielaandrijving (AWD)Vierwielaandrijving (AWD)Vierwielaandrijving (AWD)Voorwielaandrijving of optioneel vierwielaandrijving (AWD)Voorwielaandrijving of optioneel vierwielaandrijving (AWD)Vierwielaandrijving (AWD)
Elektrisch rijberijk51 kilometer45 Kilometer
V60 (1)

De Volvo V60 facelift

De V60 heeft dus onlangs een facelift gehad, maar wat is er naast de naam nog meer aan veranderd? Zoals eerder gezegd beschikt de V60 aan beteren veiligheidssystemen. Qua optische verschillen zien we aan de buitenkant een nieuwe grille, voorbumper, velgen en dakrails en ook is het kleurenpallet zowel voor het interieur als het exterieur uitgebreid. Niet onbelangrijk is het feit dat elke uitvoering van de V60 vanaf nu standaard rijker is uitgerust.

Eigenlijk zoals een facelift betaamt, geen mega verschillen maar gewoon een fijne algehele opfrisser voor deze wagon.

V60 (3)
Links de pre-facelift, rechts de facelift
V60 (4)
Kleine veranderingen aan bumper, grill en dakrails

De veiligheid functies van de Volvo V60

Zoals we gewend zijn van Volvo is ook de V60standaard volgeladen met tal van veiligheid ondersteunende features. Om te beginnen detecteert de auto andere voertuigen, voetgangers, fietsers en grotere dieren. Wanneer botsingsgevaar dreigt kan de auto, zowel ‘s nachts als overdag, de bestuurder waarschuwen of indien nodig de auto automatisch afremmen om botsingen te voorkomen. Een ander systeem betreft het Blind Spot Information System, kortweg BLIS. Volvo introduceerde dit systeem in 2007 om de bestuurder ondersteuning te bieden bij het wisselen van rijbaan. Als het risico bestaat op een botsing met andere voertuigen naast of achter de auto, dan houdt het systeem de bestuurder door middel van waarschuwingen en actieve stuurondersteuning op het juiste spoor.

Verder beschikt de auto ook over het zogeheten Run-Off Road Mitigation systeem. Wanneer de auto over de buitenste rijbaanmarkering rijdt, helpt dit systeem te voorkomen dat de auto van het wegdek raakt door bij te sturen en indien nodig af te remmen. Een ander uniek systeem is het zogeheten Cross Trafic Alert. Dit systeem helpt de bestuurder met achteruitrijden bij beperkt zicht, bijvoorbeeld uit een parkeervak. Het systeem waarschuwt de bestuurder voor voertuigen achter de auto en remt automatisch indien nodig.

volvo xc90 (17)
Volvo's BLIS

Het interieur van de V60

Zoals gezegd is er sinds de facelift extra keuze op het gebied van interieurkleuren en sierlijsten, ook ondersteunt het infotainmentsysteem nu naast Apple CarPlay ook Android Auto. Geen ingrijpende veranderingen dus, wat in onze ogen helemaal niet erg is. Het interieur van de V60 ziet er namelijk nog steeds uitstekend uit en is van alle gemakken te voorzien. Denk aan een head-up display, panoramadak, ambianceverlichting en een 1400 Watt Bowers & Wilkins audiosysteem. Ook heeft de auto een speciaal vakje in de middenconsole om draadloos een telefoon op te laden, zoeken naar je laadkabeltje is dus verleden tijd. Een andere unieke feature betreft het Air Quality System, dit systeem houdt tot 95% van alle schadelijke fijnstofdeeltjes (PM 2.5) tegen en zorgt dus voor een schonere lucht in de auto.

Welke bekende problemen heeft de Volvo V60?

Ondanks de goede bouwkwaliteit van de auto zijn er een aantal problemen die we vaker tegenkomen bij de Volvo V60. Hieronder een overzicht van deze bekende problemen.

Bekende problemen Volvo V60

Sommige eigenaren hebben gerapporteerd over problemen met de remmen en de transmissie.
Enkele klachten over de kwaliteit van het interieur en de elektronica van de auto.

De problemen zijn niet omvangrijk en doen zich lang niet bij alle auto's voor. Het is zeker geen reden om niet een Volvo V60 te kopen. Daarnaast vallen de problemen binnen de zekerheid van onze 12 / 24 maanden Qoets merk garantie

Ben je ook op zoek naar een jong gebruikte Volvo V60?

Wij leveren jong gebruikte Volvo's inclusief:

✅ 12 of 24 maanden Qoets merk garantie

✅ Exclusieve haal- en brengservice door heel Nederland

✅ Géén beschadigingen aan de binnen- of buitenkant, hooguit lichte gebruikssporen

✅ Eerste 10.000 kilometer of 6 maanden onderhoudsvrij

✅ Aflevering inclusief persoonlijke uitleg

Geef eenvoudig jouw V60 wensen aan

Geef eenvoudig jouw V60 wensen aan

Of maak nu een afspraak en kom langs in ons aflevercentrum in Utrecht.

Volvo V60 wensen doorgeven