Qlant aan het woord - Dick Bisschop
d184539d1b6e4e199675333733203acd

Qlant aan het woord - Dick Bisschop

18 april 2024

Interview Dick Bisschop

Corporate level strategy guidance and M&A support

Dick is sinds september 2022 Qlant bij ons. Als eerste mochten wij hem een BMW 440i xDrive Cabrio leveren. Binnenkort mogen wij daar een minstens zo fraaie BMW X5 xDrive45e naast zetten.

Hoe ben je bij ons gekomen?

Twee jaar geleden hadden wij het idee opgevat om een cabriolet aan te schaffen van ons geliefde merk BMW. Via een vriend, die al geruime tijd een zeer positieve ervaring heeft met Qoets, heb ik contact gezocht met hen en ben ik op intakegesprek geweest in Utrecht. Omdat ik zelf mijn zakelijke carrière begonnen ben binnen de BMW-organisatie en wel wat van specificaties en motorisering weet had ik een vrij specifieke zoekopdracht neergelegd en wachtte rustig af. Dat wachten duurde niet lang, want binnen een paar weken kreeg ik een keurig voorstel van een auto die zowel qua prijs als specificaties precies voldeed aan wat wij voor ogen hadden. Een prachtige zwarte BMW 440i cabrio met cognac lederen bekleding.

En toen gebeurde waar je eigenlijk als klant van droomt. Een keurige bevestiging van hetgeen is afgesproken, een levertijd die op de dag af gehaald wordt en gedurende de wachttijd word je keurig op de hoogte gehouden van alle processtappen die nodig zijn om de auto gereed te maken voor aflevering. Ook het nog even monteren van het klasse 5 alarm, dat niet gepland was, werd ingepast. En dan is het moment van aflevering gekomen. Service aan huis kreeg voor ons een nieuwe dimensie. De auto werd thuis voorgereden, alle functionaliteit aan de auto werd vakkundig uitgelegd en toen kon het grote genieten beginnen. Binnen een week een telefoontje van Qoets of de auto beviel en of er vragen waren ten aanzien van de auto.

Na enkele maanden een klein puntje aan de auto en daar kwam de vervangende auto alweer voorrijden en een paar dagen later de cabriolet weer terug. Toen we 11 maanden in het bezit waren van de auto werd de vraag neergelegd of er nog bijzonderheden waren. De auto werd weer even opgehaald voor keuring en zo sloten wij de garantieperiode naar volle tevredenheid af.

Wat voor werk doe je?

Onlangs ben ik een nieuw zakelijk avontuur gestart waarbij ik DGA's of CEO's help bij het bepalen en uitwerken van een heldere bedrijfsstrategie. Daarbij kan in de uitwerking van de strategie ook hulp worden geboden bij het doen van overnames.

Hoe bevalt het om Qlant zijn bij Qoets?

Mijn ervaring met Qoets is zeer goed. Van aanschaf tot levering, maar ook als er onverhoopt toch iets gebeurd tijdens de garantieperiode is opvolging perfect. Qoets weet auto’s te verkopen op een dusdanig sympathieke en doordachte manier; daar kunnen autobedrijven die het klassieke showroom-model hanteren niet aan tippen.

Welke Qoets rijd je op dit moment?

Op dit moment rijden wij de BMW 440i xDrive Cabriolet die door Qoets is geleverd. Aangezien ik door mijn nieuwe zakelijke avontuur mijn lease-auto moest inleveren, kwam de vraag naar voren wat voor auto we gingen aanschaffen waar we ons met het gezin inclusief hond comfortabel in kunnen voortbewegen. Zonder de vraag te stellen zouden we ons sowieso bij Qoets gaan oriënteren. Een ruime hybride SUV was de uitkomst van onze huiselijke gesprekken. Een prachtige BMW X5 gevonden op de site die nog moest binnenkomen, maar deze was helaas twee dagen later alweer verkocht.

Wij stelden ons gerust met het idee dat er meer Qoets fans zijn met een gelijke smaak. Wederom contact opgenomen met Qoets en zij wisten mij op een andere auto te attenderen die dezelfde week klaarstond voor een proefrit. Leeuwarden is voor mij om de hoek, dus een kijkje genomen in het "heiligdom" van Qoets waar ook de fotostudio is. Mijn auto-hart ging sneller kloppen bij het zien van zoveel mooie auto's en ook de passie van de medewerkers van Qoets. De geboden auto bleek ook nog precies de uitvoering te zijn waar de voorkeur naar uitging en ook deze koop is snel gesloten. Nu is de tijd van uitkijken naar de aflevering weer aangebroken en we weten inmiddels wat voor moois ons te wachten staat...

IMG-20240313-WA0011
BMW 440i xDrive Cabrio
bmw
BMW X5 xDrive45e

Wat is een leuke herinnering aan een auto uit het verleden?

Ten tijde van ons eerste contact omtrent de BMW 440i xDrive Cabrio reed ik achter een BMW X3 met een Qoets.nl sticker onder de kentekenplaat het parkeerterrein van pretpark Drouwenerzand op. Ik heb op de parkeerplaats de bestuurder aangesproken en gevraagd naar zijn ervaring met Qoets. De exacte bewoording weet ik niet meer, maar de strekking was dat ik er zeker geen spijt van zou krijgen. Daarmee had ik vertrouwen om de deal te sluiten op mijn eerste Qoets.

Ben je al toe aan een nieuwe Qoets?

Voorlopig zijn we goed voorzien. Ik sluit echter niet uit dat op enig moment de huidige BMW 440i xDrive Cabrio wordt ingeruild voor een jong gebruikt exemplaar van de huidige BMW 4-Serie Cabrio.

“Van aanschaf tot levering, maar ook als er onverhoopt toch iets gebeurt tijdens de garantieperiode is de opvolging perfect.”

IMG-20240313-WA0010

Ben je ook toe aan nieuwe Qoets?

Wij leveren jong gebruikte auto's inclusief:

✅ 12 of 24 maanden Qoets merk garantie

✅ Exclusieve haal- en brengservice door heel Nederland

✅ Géén beschadigingen aan de binnen- of buitenkant, hooguit lichte gebruikssporen

✅ Eerste 10.000 kilometer of 6 maanden onderhoudsvrij

✅ Aflevering inclusief persoonlijke uitleg

Geef eenvoudig jouw wensen aan

Geef eenvoudig jouw wensen aan

Of maak nu een afspraak en kom langs in ons aflevercentrum in Utrecht.

Wensen doorgeven