Qollega aan het woord: Michel du Bois
273560962_5020527878041502_3701981719713509813_n.jpeg

Qollega aan het woord: Michel du Bois

4 oktober 2023

4bc35428-9b97-452e-921f-589885899a72.jpeg

Interview Michel du Bois

Medewerker Verkoop

In 2020 is Michel via zijn broer in contact gekomen met Hans Engelsma. Hans bood hem een kans en Michel pakte deze direct. Sindsdien is Michel aan de slag gegaan bij de sales afdeling van Qoets.

Hoe ben je bij ons gekomen en wat was je eerste indruk?

In 2017 kocht mijn broer een BMW M550d xDrive Touring bij Qoets en wist mij toen al te vertellen dat hij de aankoop een bijzondere (in zeer positieve zin) ervaring vond. Aangezien ik vanaf jongs af aan een grote interesse in auto's heb, stond het in de spreekwoordelijke sterren dat ik op enig moment de overstap zou willen maken naar de automotive. Na 12 jaar in de consultancy gewerkt te hebben wilde ik toch gaan onderzoeken of deze overstap op enige manier te realiseren was. Via mijn broer ben ik in contact gekomen met Hans (Engelsma) en ondanks dat ik totaal geen ervaring had in sales dan wel automotive, bood hij mij de kans om het sales team van Qoets te komen versterken. Inmiddels zijn we 3 jaar verder en ben ik volledig op mijn plek.

Welke auto rijd je op dit moment?

Een BMW 540i xDrive Touring. Deze auto hebben wij eerder aan een vaste Qlant geleverd. Toen hij deze auto inruilde heb ik hem overgenomen. De combinatie van aandrijflijn en kleurstelling maakte dat ik de auto graag wilde hebben.

Wat zijn jouw auto dromen?

Een Porsche Cayenne waarbij de motorisering mij niet uit maakt. Uiteindelijk zijn de natuurwetten maar tot zekere hoogte voor de gek te houden, maar Porsche is er bijzonder goed in geslaagd om een zware en hoge auto zeer dynamische rijeigenschappen mee te geven. Daarnaast kijk ik ook naar een droomauto door een 'gezins-bril' en verkies ik de Cayenne bijvoorbeeld boven een 911. Uiteindelijk is het veel leuker om met elkaar (zonder dat de passagiers op de achterbank zitten opgevouwen) van een mooie/fijne auto te genieten dan alleen!

Wat doe je binnen het Qoets team?

Ik ben werkzaam binnen het sales team van Qoets.

Wat vind jij het leukste aan het werken bij Qoets?


De combinatie van veel klantcontact en fraaie auto's is in mijn beleving de ideale werkomgeving. We leveren voornamelijk auto's uit het hogere premium segment die uiteraard meer tot de verbeelding spreken dan compacte of middenklasse auto's. Maar, bij Qoets draait het in de eerste plaats om de Qlant, waarbij het laatstgenoemde volledig ontzorgt dient te worden en tevens verrast door ons kwaliteits- en serviceniveau. Als je vervolgens de reviews van onze Qlanten leest, dan ben ik best trots op hoe wij Qoets bedrijven.

IMG_6678.max-1600x1600.jpegquality-84.jpg
Qerstdiner

Hoe zou je de sfeer binnen het team beschrijven?

Informeel professioneel. De professionele werkmethodiek in combinatie met de zeer informele sfeer. Iedereen binnen Qoets is continue bezig om kwaliteit te leveren en waar mogelijk deze verder te verbeteren. Daarnaast is Qoets alles behalve een hiërarchische organisatie en wordt er veel waarde gehecht aan het welzijn van iedere werknemer. Uiteindelijk kan een organisatie pas echt floreren en excelleren indien haar werknemers met veel plezier aan het werk zijn en blijven.

Welke verbeteringen zou jij graag zien bij Qoets?

Ik ervaar Qoets als een bijzonder goed functionerende organisatie. Qoets heeft haar eigen software ontwikkeld dat ons als organisatie helpt zo efficiënt en effectief mogelijk te werken, waardoor wij onze Qlanten zo optimaal kunnen bedienen. Een nieuwe release van deze software zal zeer binnenkort wordt geïmplementeerd en daar kijk ik erg naar uit.

Welke kwaliteit zou je willen ontwikkelen de komende jaren?

De verbeteringen zien vooral toe mijzelf. Ik heb 12 jaar in de consultancy gewerkt en heb zodoende geen automotive achtergrond. Hoewel ik beschik over een bovengemiddelde interesse in auto's, mis ik op bepaalde vlakken nog specifieke productkennis. In die kennis wil ik me de komende periode veel meer bekwamen.

Wat vind je het moeilijkste in je baan?

Mijn/ons uitgangspunt is om ieder aanvraag die we krijgen om te zetten in de levering van een Qoets. Het is dan natuurlijk altijd erg jammer als het een keer niet lukt om een deal rond te maken. In dergelijke situaties probeer ik altijd zo goed mogelijk te reproduceren of ik in het salesproces de juiste stappen en beslissingen heb genomen. Indien ik van mijzelf constateer dat ik enig moment een steek heb laten vallen, dan kan ik daar stevig van balen.

Abonneer nu op de Qoets.nl nieuwsbrief!

Abonneer nu op de Qoets.nl nieuwsbrief!

Voor de nieuwste voorraad, laatste filmpjes en leuke interviews.

Abonneer!