Hoe wordt een inruilprijs van een auto berekend?
87084fbf-445d-4565-b9ae-0edd6c2f1e4a_6488a3dd13afef5211d6b086_1686676641545_3_classifier

Hoe wordt een inruilprijs van een auto berekend?

29 juni 2023

In dit artikel vertellen we jou graag meer over hoe een inruilprijs bepaald wordt. Na een aanvraag voor een inruilvoorstel gaan wij ons huiswerk doen naar de waarde van jouw huidige auto. Maar hoe werkt dit nu eigenlijk en waar komt de inruilprijs vandaan?

Uiteraard hebben we een ook een video van het proces gemaakt. Bekijk deze hieronder.

Meer informatie

Als eerste kijken wij in een aantal databases naar meer informatie over jouw auto. Hierdoor hebben we meer gegevens over bijvoorbeeld de historie en de fabrieksgegevens met de exacte uitvoering.

Vergelijkbare auto’s

Uiteindelijk bepaalt de markt de waarde van jouw auto. Daarom kijken we welke vergelijkbare auto's er nu te koop staan. Hierbij kijken we goed naar de voor- en nadelen van deze auto's ten opzichte van jouw auto. Bijvoorbeeld dat jouw auto iets meer of juist iets minder kilometers heeft gereden. Of dat jouw auto bijvoorbeeld iets completer is uitgevoerd. De auto's waarmee we jouw auto vergelijken kan je in ons inruilvoorstel bekijken.

Prijsopbouw

Vervolgens bepalen we aan de hand van deze vergelijkbare auto's welke vraagprijs realistisch is voor jouw auto. In de zogenaamde top-down calculatie schatten we de verschillende kosten voor klaarmaken, garantie en de reserveringen voor voorraad risico en marge opslag in. Ook deze berekening is inzichtelijk en staat in ons inruilvoorstel.

Onderaan dit overzicht kan je de berekende waarde van jouw auto vinden. Over het algemeen geven wij vanwege commerciële overwegingen een inruilprijs die hoger ligt dan de berekende waarde.

Wil je ook een persoonlijk inruil voorstel?

Wil je ook een persoonlijk inruil voorstel?

Doe nu eenvoudig een aanvraag.

Inruilvoorstel aanvragen