BMW Saphirschwarz metallic

8 april 2021

Opvallend bij BMW is dat de zwarte metallic lakken die zij aanbieden altijd sterk reageren op omgevingslicht en daarom nooit écht zwart zijn. Je hebt bijvoorbeeld Citrinschwarz welke door het licht een bruin/gouden gloed krijgt en Azuritschwarz en Carbonschwarz welke een blauwe gloed krijgen.

Saphirschwarz is nog zo'n lak van BMW die reageert op het omgevingslicht, bij deze lak valt het echter minder op omdat deze door het omgevingslicht geen 'kleur' krijgt maar meer een heel donkergrijs wordt. Voor de BMW-rijder die graag een zwarte auto rijdt maar de Unilak Schwarz iets te saai vindt is dit dus de perfecte keuze.

Op welke modellen is Saphirschwarz te verkrijgen?

Saphirschwarz is, in combinatie met verschillende modelvarianten, verkrijgbaar op alle BMW modellen, behalve modellen uit de i-reeks (BMW i3 & BMW iX3)

Hieronder een aantal voorbeeldfoto's uit onze fotostudio van een BMW M340i xDrive Sedan en een BMW M550i xDrive Sedan in het Saphirschwarz metallic:

BMW M340i xDrive Sedan Saphirschwarz metallic

Car SVG colorFamiliebedrijf sinds 1923
Awards SVG colorPersoonlijk en klantvriendelijk
Taxi SVG colorHaal- en brengservice voor Verkoop en Service
Reviews color9,2 uit 808 beoordelingen

De officiële benaming voor de lak is Saphirschwarz, echter wordt de lak 'in de volksmond' ook wel eens Saphir schwarz, Sapphireblack, Sapphire black, Blacksapphire, Black sapphire, Saffierzwart of Saffier zwart genoemd