BMW 530e Touring vs Audi A6 Avant 50 TFSI e quattro
bmw vs audi  (1)

BMW 530e Touring vs Audi A6 Avant 50 TFSI e quattro

18 april 2024

Review video A6 hybride vs. de 5-serie hybride

Bekijk onze YouTube video, hoe we beide auto's met elkaar vergelijken.

Audi vs BMW: Wat zijn de overeenkomsten?

De BMW 530e Touring en de Audi A6 Avant 50 TFSI e Quattro tonen veel overeenkomsten in kracht, afmetingen en functionaliteiten. Beide auto's leveren vergelijkbare prestaties: de BMW heeft 292 pk en 420 Nm koppel, terwijl de Audi iets krachtiger is met 299 pk en 450 Nm koppel. Beiden meten 4.90 meter in lengte. Wat betreft de bagageruimte biedt de BMW 430 liter, terwijl de Audi iets minder heeft met 405 liter.

Elk model is uitgerust met een 4-cilinder motor en een accupakket dat zowel onafhankelijk als samen gebruikt kan worden, wat volledig elektrisch rijden mogelijk maakt.

Beide auto's zijn ook voorzien van handige opties zoals stuurverwarming, stoelverwarming, lane assist, adaptieve cruise control en een panorama dak.

Audi vs BMW: Wat zijn de verschillen?

Zowel de BMW 530e Touring als de Audi A6 hybride hebben hun eigen unieke kenmerken. De BMW, zonder xDrive, heeft een trekvermogen van 1.700 kg, terwijl de versie mét xDrive 2.000 kg kan trekken. Het interieur van de BMW beschikt over echte knoppen voor volume en airco, en een traditioneel staand navigatiescherm op het dashboard. Met een gele ronde knop in het midden kunnen alle assistentiesystemen naar wens aangepast worden.

De Audi A6 hybride, altijd uitgerust met 'Quattro' vierwielaandrijving, kan ook 2.000 kg trekken. Het interieur valt op door de afwezigheid van fysieke knoppen en wordt gedomineerd door 3 grote schermen, waarvan twee touchscreens met feedback voor een intuïtieve bediening. Het panoramadak van de Audi bestaat uit twee afzonderlijke ramen, wat resulteert in minder lichtinval vergeleken met het enkele grote raam van de BMW. De bedieningsknop voor de rijassistentiesystemen in de Audi is links boven het knipperlicht geplaatst, in tegenstelling tot de centrale positie op het dashboard bij de BMW.

Wat is top aan BMW?Wat had beter gekund bij BMW?Wat is top aan Audi?Wat had beter gekund bij Audi?
Goedkoper dan de AudiBepaalde toegepaste materialen in het interieur voelen wat minder premiumHandige functies tegen misklikkenDe prijs van de auto
Mooi ontwerpElektrisch rijbereikMooi ontwerpMeerdere trekvarianten implementeren
Meerdere trekvariantenKnop die alle veiligheidssystemen kan aanpassenPanorama dak uit een stuk
Beschikt over échte knoppenDe topsnelheid
Knop die alle veiligheidssystemen kan aanpassen

Wat zijn de specificaties van de BMW en de Audi?

Naast zaken als het design, het interieurruimte en de handige opties is het natuurlijk ook belangrijk om inzicht te hebben in alle overige specificaties van de auto's.

Hieronder een overzicht met de specificaties van de BMW 530e Touring en de Audi A6 Avant 50 TFSI e quattro.

UitvoeringVermogenMotor0-100 km/hTopsnelheidVerbruikNieuwprijs rijklaar
BMW 530e Touring292 pk4 cilinder benzine motor + elektromotor6.1 sec.225km/h1,8L/100km€72.971
Audi A6 Avant 50 TFSI e quattro299 pk4 cilinder benzine motor + elektromotor6.3 sec.250km/h1.5L/100km€75.430

Wat is onze conclusie over de BMW 530e Touring en de Audi A6 Avant TFSI e quattro?

Onze conclusie over deze twee auto's is dat ze beide erg veel te bieden hebben. Zo is de BMW een goede auto voor mensen die houden van een sportieve rijervaring en de nieuwste technologie. De Audi staat vooral bekend om zijn luxe en comfort. Beide auto's presteren erg goed en rijden duurzaam. Beide auto's zijn zeer goed op hun eigen manier, waardoor de keuze voor een van beide afhangt van jouw persoonlijke voorkeur.

Geef eenvoudig jouw wensen aan

Geef eenvoudig jouw wensen aan

Of maak nu een afspraak en kom langs in ons aflevercentrum in Utrecht.

Wensen doorgeven