BMW 330e Touring
bmw 330e

BMW 330e Touring

18 april 2024

Waarom een BMW 330e touring?

De BMW 330e touring is een van de meest opvallende plug-in hybride station wagens op de markt. Deze station wagen combineert de bekende luxe en stijl van BMW met de efficiëntie van een plug-in hybride aandrijving.

Soepele elektrische ritten

Onze klanten waarderen de 330e touring om zijn elektrische rijmodus die een stille, soepele en emissievrije rijervaring biedt voor korte ritten. Het elektrische bereik van de 330e touring stelt rijders in staat om dagelijkse woon-werkverkeer en boodschappen te doen zonder brandstof te verbruiken.

Luxe Interieur

Zoals van BMW verwacht mag worden, biedt het interieur van de BMW 330e touring hoogwaardige materialen, comfortabele zitplaatsen en geavanceerde technologie. Het iDrive-infotainmentsysteem en de digitale cockpit krijgen bijzonder goede recensies.

Veelzijdigheid en ruimte

De 330e touring is praktisch en veelzijdig. De bagageruimte is royaal en de achterbank kan worden neergeklapt om extra laadruimte te creëren.

Opladen en Brandstofverbruik: Veel eigenaren waarderen het gemak van opladen thuis of bij openbare laadstations. Ze merken op dat de elektrische modus ideaal is voor korte ritten, maar dat de benzinemotor nog steeds beschikbaar is voor langere ritten, waardoor de zorgen over het opladen worden verminderd.

Rijhulpsystemen

De 330e touring wordt geleverd met een uitgebreid scala aan geavanceerde rijhulpsystemen zoals adaptieve cruisecontrol en rijstrookassistentie. Klanten voelen zich veilig en beveiligd dankzij deze geavanceerde technologieën, wat de keuze voor de 330e touring populaire maakt bij Qoets.

UitvoeringAandrijvingVermogenNieuwprijs
BMW 330e touring4 cilinder benzine motor + elektro motor292 pk 420 Nm53.379

De nieuwe facelift van de 330e touring.

De nieuwe facelift van de BMW 330e Touring brengt tal van spannende verbeteringen met zich mee. Opvallend zijn de geüpdatete LED-koplampen met adaptieve verlichtingstechnologie, die niet alleen zorgen voor een scherper zicht, maar ook een modernere uitstraling bieden. De grille aan de voorkant is herontworpen, met een meer gestroomlijnde en hedendaagse look die de voertuigvoorkant transformeert. Bovendien zijn er nieuwe rijhulpsystemen en geavanceerde infotainmentfuncties toegevoegd, waardoor de BMW 330e Touring niet alleen indrukwekkend presteert, maar ook naadloos aansluit bij de eisen van de moderne bestuurder. Met verbeterde batterijtechnologie en een toegenomen elektrisch rijbereik biedt deze facelift ook een nog groenere rijervaring, wat de auto nog aantrekkelijker maakt voor onze milieubewuste consumenten. Kortom, de vernieuwde BMW 330e Touring combineert stijl, prestaties en duurzaamheid op een indrukwekkende manier.

bmw 330e (5)

Opladen en laadinfrastructuur voor de BMW 330e touring

Laden

Een van de grote voordelen van de 330e touring is het gemak van thuis opladen. De auto is eenvoudig op te laden via een standaard stopcontact met behulp van de meegeleverde laadkabel. Dit is ideaal voor dagelijks gebruik zoals woon-werkverkeer. Als u thuis een wallbox met een capaciteit van bijvoorbeeld 7.4 kW hebt geïnstalleerd kan de 330e touring met een lege batterij in ongeveer 2.5 tot 3 uur volledig worden opgeladen. De maximale laadvermogen van de BMW 330e touring is 3.7 kW (AC-laden). Dit is minder dan de typische laadsnelheid voor veel thuiswallboxen.

Batterij capaciteit

De 330e touring maakt gebruik van een lithium-ion batterij als energieopslag. De exacte batterijcapaciteit kan variëren afhankelijk van het modeljaar en de specificaties maar over het algemeen heeft de BMW 3 serie touring 330e een batterijcapaciteit van 10.4 kilowattuur (kWh) dat een actieradius heeft van 67 km.

Laadpas of -app

Het gebruik van een laadpas of -app maakt het betalen voor het opladen eenvoudig en handig. Onze klanten kunnen gemakkelijk hun laadsessies bijhouden en de kosten in de gaten houden.

Batterij capaciteitMax oplaadvermogen (AC-laden)Actieradius
10.4 kWh3.7 kW67 km
bmw 330e (6)

Is de BMW 330e touring een goede keuze voor zakelijk gebruik?

Brandstofefficiëntie en CO2-uitstoot

Een van de belangrijkste voordelen van de 330e touring voor zakelijk gebruik is de indrukwekkende brandstofefficiëntie en de lagere CO2-uitstoot. Dankzij de hybride aandrijflijn kan de auto vaak volledig elektrisch rijden, de BMW 3 serie 330e touring heeft een gecombineerde CO2-uitstood van 31 g/km.

Elektrisch rijbereik

De 330e touring heeft een actieradius van 67 km, wat betekent dat veel zakelijke ritten volledig elektrisch kunnen worden afgelegd. Voor woon-werkverkeer en stadsritten kan de auto vaak zonder enige benzine te verbruiken worden gebruikt. Dit vermindert niet alleen de brandstofkosten, maar verhoogt ook de aantrekkelijkheid van de auto voor zakelijke rijders.

Innovatieve Technologieën

BMW staat bekend om zijn geavanceerde technologieën en de 330e touring is daarop geen uitzondering. Het voertuig is uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen, connectiviteit functies en een luxe interieur. Dit verbetert niet alleen de rijervaring maar ook de zakelijke representativiteit van de auto.

bmw 330e (7)

Fiscale bijtelling voor ondernemers van een BMW 330e touring

Fiscale bijtelling

Enkele jaren geleden zijn er belangrijke veranderingen doorgevoerd in het bijtellingsbeleid voor hybride auto's. Voorheen vielen plug-in hybride auto's in een lagere bijtellingscategorie. Vaak was dit 7% of 12%, gebaseerd op hun elektrische actieradius en CO2-uitstoot. Deze lagere bijtellingstarieven maakten ze aantrekkelijk voor zakelijke rijders omdat ze aanzienlijk minder belasting op hun inkomen betaalden.

Maar nu is de bijtelling voor hybride auto's gestandaardiseerd naar 22%. Dit betekent dat hybride auto's nu in dezelfde bijtellingscategorie vallen als conventionele benzine- en dieselauto's.

Voor zakelijke rijders betekent dit dat de financiële prikkel om voor hybride auto's te kiezen aanzienlijk is verminderd. De lagere bijtellingstarieven die hybride auto's voorheen aantrekkelijk maakten, zijn niet langer van toepassing. Dit kan van invloed zijn op de keuzes die zakelijke rijders maken bij het selecteren van hun leaseauto's.

Kortom, de bijtelling voor hybride auto's in Nederland is gestandaardiseerd naar 22% in 2017 waardoor ze in dezelfde categorie vallen als conventionele brandstofauto's. Deze veranderingen hebben de fiscale aantrekkelijkheid van hybride voertuigen verminderd en kunnen de keuzes van zakelijke rijders beïnvloeden bij het selecteren van hun leaseauto's. Het is raadzaam om bij de keuze van een zakelijke auto altijd rekening te houden met de geldende bijtellingstarieven en fiscale regels.

Praktisch voorbeeld

Stel je voor dat een ondernemer de 330e touring als zakelijke auto overweegt. De cataloguswaarde van de auto is € 55.000. Het bijtellingspercentage voor elektrische en hybride auto's bedraagt in dit geval 22% dus volgt daar de volgende rekensom uit.

(€ 55.000 x 22%) = € 12.100 per jaar

Dit betekent dat de ondernemer € 12.100 bij zijn of haar belastbaar inkomen moet optellen voor de inkomstenbelasting. De exacte besparingen variëren afhankelijk van het belastingtarief van de ondernemer.

bmw 330e (8)

Prestaties en betrouwbaarheid van de BMW 330e touring

De 330e touring is een populaire keuze in onze premium station wagon segment. Hier zijn de prestaties van de 330e touring

Aandrijflijn

  • De 330e touring deze station wagon wordt aangedreven door een 2.0-liter viercilinder turbobenzinemotor in combinatie met een elektromotor. Het gecombineerde systeemvermogen bedraagt doorgaans rond de 292 pk en 420 Nm koppel. Dit zorgt voor snelle acceleratie en vlotte prestaties.

Elektrisch rijbereik

  • De 330e touring biedt een elektrisch rijbereik van ongeveer 67 kilometer op een volle batterijlading. Dit is geschikt voor korte ritten in de stad zonder het gebruik van de verbrandingsmotor.

Prestaties

  • De 330e touring heeft een systeemvermogen van ongeveer 292 pk accelereert deze variant snel en biedt hij vlotte prestaties met een 0-100 km/u tijd van ongeveer 5.9 seconden en heeft een topsnelheid van 230 km/h.

Uitrusting en Opties

De uitrusting en beschikbare opties kunnen variëren afhankelijk van het specifieke modeljaar en de markt. De 330e touring bied echter over het algemeen een scala aan luxe functies en geavanceerde technologieën die kenmerkend zijn voor BMW-voertuigen.

Prijs

Natuurlijk kan de prijs variëren op basis van de uitrusting en opties maar over het algemeen zal de de BMW 330e touring een fiscaal nieuwprijs hebben van 53.397 euro.

PrestatiesBMW 330e touring
Top snelheid230 km/h
Vermogen292 pk
Actieradius (elektrisch)67 km
Koppel420 Nm
Verbruik (gecombineerd)1.7L
Aandrijving2L turbobenzinemotor + elekromotor
CO2-uitstood31 g/km
bmw 330e (9)

Het xDrive systeem van de BMW 330e xDrive touring

BMW staat bekend om zijn toonaangevende innovaties op het gebied van rijervaring en technologie, en het xDrive-systeem is daar een uitstekend voorbeeld van. Klanten van Qoets melden dat de auto een ongeëvenaarde grip, stabiliteit en controle aan bied, ongeacht de wegomstandigheden.

De slimme Aandrijving van het BMW xDrive-systeem is een intelligente vierwielaandrijving die voortdurend de tractie en de verdeling van het vermogen over de voor- en achterwielen bewaakt en aanpast. Hierdoor kan de auto in real-time reageren op veranderende wegomstandigheden, zoals gladde wegen of bochten.

Het xDrive-systeem verbetert de prestaties van de auto, vooral in situaties waar grip cruciaal is, zoals bij acceleratie of het nemen van bochten. Het verdeelt het vermogen naar de wielen met de meeste grip, waardoor het vermogen efficiënt wordt benut en wielspin wordt geminimaliseerd.

Het systeem verbetert niet alleen de prestaties, maar ook de veiligheid. Bij gladde of oneffen wegen biedt xDrive extra stabiliteit en helpt het om de auto op koers te houden, waardoor de kans op slippen of uitglijden wordt verminderd.

Het xDrive-systeem werkt naadloos samen met andere geavanceerde rijhulpsystemen, zoals ABS en stabiliteitscontrole, om een geïntegreerde aanpak van de voertuigcontrole te bieden. Dit betekent dat de auto zich kan aanpassen aan de rijstijl en de wegcondities, wat resulteert in een soepele en zelfverzekerde rijervaring.

Het BMW xDrive-systeem is beschikbaar in verschillende BMW-modellen, van sportieve sedans tot krachtige SUV's. Dit betekent dat bestuurders kunnen genieten van de voordelen van xDrive, ongeacht hun voorkeursmodel.

bmw 330e (10)

Onderhoud kosten van de BMW 330e touring

Lage Onderhoudskosten

BMW staat bekend om zijn degelijke constructie en hoogwaardige materialen, wat vaak resulteert in betrouwbare voertuigen met lagere onderhoudskosten. De BMW 3 serie 330e touring is geen uitzondering. De hybride aandrijflijn is ontworpen met duurzaamheid in gedachten en vereist over het algemeen niet meer onderhoud dan traditionele benzine- of dieselauto's. Dit betekent dat eigenaren minder tijd en geld hoeven te besteden aan reguliere service en reparaties.

Onderhoudsinterval

Een ander voordeel van de BMW 3 serie 330e touring is het vaak langere onderhoudsinterval in vergelijking met oudere voertuigen. Moderne auto's, waaronder hybrides, zijn ontworpen om minder frequent onderhoud nodig te hebben. Dit betekent dat eigenaren minder vaak naar de garage hoeven voor standaard onderhoud zoals olie verversen en filters vervangen.

Ben je ook op zoek naar een jong gebruikte BMW 330e Touring?

Wij leveren jong gebruikte BMW's inclusief:

✅ 12 of 24 maanden Qoets merk garantie

✅ Exclusieve haal- en brengservice door heel Nederland

✅ Géén beschadigingen aan de binnen- of buitenkant, hooguit lichte gebruikssporen

✅ Eerste 10.000 kilometer of 6 maanden onderhoudsvrij

✅ Aflevering inclusief persoonlijke uitleg

Geef eenvoudig jouw 330e touring wensen aan

Geef eenvoudig jouw 330e touring wensen aan

Of maak nu een afspraak en kom langs in ons aflevercentrum in Utrecht.

BMW 330e touring wensen doorgeven.