Audi Q5 TFSI e Plug-in hybride
Audi Q5

Audi Q5 TFSI e Plug-in hybride

Audi - 25 maart 2024

Waarom een Audi Q5 Plug-in hybride?

Brandstofefficiëntie en elektrisch rijbereik

Veel van onze klanten waarderen de brandstofefficiëntie van de Audi Q5 hybride. De elektrische modus is natuurlijk ideaal is voor kortere ritten, zoals woon-werkverkeer. Dit bespaart brandstof en vermindert de uitstoot wat niet alleen milieuvriendelijk is maar ook resulteert in lagere brandstofkosten.

Rijervaring en prestaties

Ook over de prestaties van zowel de Q5 50 TFSIe quattro als de Q5 55 TFSIe quattro zijn onze klanten erg enthousiast. De hybride aandrijflijn levert indrukwekkende acceleratie en een soepele, stille rijervaring. Het vermogen van de elektromotor in combinatie met de benzinemotor maakt het rijden leuk en responsief.

Laad Gemak en infrastructuur

De Q5 hybride is gemakkelijk te laden. Thuisladen is handig met een standaard stopcontact of een wallbox. Bovendien is het netwerk van openbare laadstations sterk groeiende waardoor lange ritten zonder zorgen mogelijk zijn.

Interieur en comfort

Het interieur van de Audi Q5 hybride wordt geprezen om zijn luxe en comfort. Men is met name onder de indruk van hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën zoals het infotainmentsysteem en de geavanceerde rijhulpsystemen.

Verschillen Q5 50 TFSI e quattro en de Q5 55 TFSI e quattro

De Audi Q5 is een populaire keuze in onze premium SUV-segment. Audi biedt twee krachtige hybride varianten aan: de Q5 50 TFSI e en de Q5 55 TFSI e. Hier vergelijken we de belangrijkste verschillen tussen deze twee modellen.

Aandrijflijn

  • Audi Q5 50 TFSI e: Deze variant wordt aangedreven door een 2.0-liter viercilinder turbobenzinemotor in combinatie met een elektromotor. Het gecombineerde systeemvermogen bedraagt doorgaans rond de 299 pk en 450 Nm koppel. Dit zorgt voor snelle acceleratie en vlotte prestaties.
  • Audi Q5 55 TFSI e: De Q5 55 TFSI e heeft een krachtiger systeem. Hier wordt dezelfde 2.0-liter turbobenzinemotor gecombineerd met een krachtigere elektromotor waardoor het totale vermogen stijgt tot ongeveer 367 pk en 500 Nm koppel. Dit vertaalt zich in nog betere prestaties en respons.

Elektrisch rijbereik

  • Audi Q5 50 TFSI e: Deze variant biedt meestal een elektrisch rijbereik van ongeveer 62 kilometer op een volle batterijlading. Dit is geschikt voor korte ritten in de stad zonder het gebruik van de verbrandingsmotor.
  • Audi Q5 55 TFSI e: De Q5 55 TFSI e heeft een vergelijkbaar elektrisch rijbereik van 62 kilometer omdat de batterijcapaciteit gelijk is.

Prestaties

  • Audi Q5 50 TFSI e: Met zijn systeemvermogen van ongeveer 299 pk accelereert deze variant snel en biedt hij vlotte prestaties met een 0-100 km/u tijd van ongeveer 6 seconden.
  • Audi Q5 55 TFSI e: De Q5 55 TFSI e met zijn hogere systeemvermogen van ongeveer 367 pk, levert nog indrukwekkendere prestaties. Een snellere acceleratie en een sportievere rijervaring.

Uitrusting en Opties

De uitrusting en beschikbare opties kunnen variëren afhankelijk van het specifieke modeljaar en de markt. Beide modellen bieden echter over het algemeen een scala aan luxe functies en geavanceerde technologieën die kenmerkend zijn voor Audi-voertuigen.

Prijs

Natuurlijk kan de prijs variëren op basis van de uitrusting en opties maar over het algemeen zal de Q5 55 TFSI e een paar duizend euro duurder zijn dan de Q5 50 TFSI e vanwege het krachtigere aandrijfsysteem.

Q5 50 TFSI eQ5 55 TFSI e
Aandrijving2.0-liter viercilinder turbobenzinemotor + elektromotor, 4 wielaandrijving2.0-liter viercilinder turbobenzinemotor + elektromotor, 4 wielaandrijving
Vermogen benzinemotor265 pk265 pk
Vermogen gecombineerd299 pk367 pk
Koppel gecombineerd450 Nm500 Nm
Elektrisch bereik62 km62 km
CO2-uitstood35 g/km39 g/km
0-100 km/h5.7 seconden5.3 seconden
Nieuwprijs fiscaal69.571 euro82.472 euro
e18199fd93044b908065c55a8cd3600b

Opladen en laadinfrastructuur voor de Audi Q5 hybride

Laden

Een van de grote voordelen van de Q5 hybride is het gemak van thuis opladen. De auto is eenvoudig op te laden via een standaard stopcontact met behulp van de meegeleverde laadkabel. Dit is ideaal voor dagelijks gebruik zoals woon-werkverkeer. Als u thuis een wallbox met een capaciteit van bijvoorbeeld 7.4 kW hebt geïnstalleerd kan de Audi Q5 hybride met een lege batterij in ongeveer 2.5 tot 3 uur volledig worden opgeladen. De maximale laadvermogen van de Audi Q5 hybride is 7.4 kW (AC-laden). Dit is een typische laadsnelheid voor veel thuiswallboxen.

Batterij capaciteit

De Audi Q5 hybride maakt gebruik van een lithium-ion batterij als energieopslag. De exacte batterijcapaciteit kan variëren afhankelijk van het modeljaar en de specificaties maar over het algemeen heeft de Q5 hybride een batterijcapaciteit van 14.1 kilowattuur (kWh) dat een bereik heeft van 62 km.

Laadpas of -app

Het gebruik van een laadpas of -app maakt het betalen voor het opladen eenvoudig en handig. Onze klanten kunnen gemakkelijk hun laadsessies bijhouden en de kosten in de gaten houden.

Thuis laden 7.4kW wallboxBatterij capaciteitActieradius
2.5-3 uur opgeladen14.1 kWh62 km
85d20f04619a491996c72a839b11d99b

Is de Audi Q5 hybride een goede keuze voor zakelijk gebruik?

Brandstofefficiëntie en CO2-uitstoot

Een van de belangrijkste voordelen van de Q5 TFSIe Quattro voor zakelijk gebruik is de indrukwekkende brandstofefficiëntie en de lagere CO2-uitstoot. Dankzij de hybride aandrijflijn kan de auto vaak volledig elektrisch rijden, de Audi Q5 hybride heeft een gecombineerde CO2-uitstood van 35 g/km.

Elektrisch rijbereik

De Q5 hybride heeft een actieradius van 62 km, wat betekent dat veel zakelijke ritten volledig elektrisch kunnen worden afgelegd. Voor woon-werkverkeer en stadsritten kan de auto vaak zonder enige benzine te verbruiken worden gebruikt. Dit vermindert niet alleen de brandstofkosten, maar verhoogt ook de aantrekkelijkheid van de auto voor zakelijke rijders.

Innovatieve Technologieën

Audi staat bekend om zijn geavanceerde technologieën en de Q5 hybride is daarop geen uitzondering. Het voertuig is uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen, connectiviteit functies en een luxe interieur. Dit verbetert niet alleen de rijervaring maar ook de zakelijke representativiteit van de auto.

ActieradiusCO2-uitstootfiscale bijtelling
62 km35 g/km22%
769960fe363845d895421d286a73cceb

Fiscale bijtelling voor ondernemers van een Audi Q5 50 TFSI hybride

Fiscale bijtelling

Enkele jaren geleden zijn er belangrijke veranderingen doorgevoerd in het bijtellingsbeleid voor hybride auto's. Voorheen vielen plug-in hybride auto's in een lagere bijtellingscategorie. Vaak was dit 7% of 12%, gebaseerd op hun elektrische actieradius en CO2-uitstoot. Deze lagere bijtellingstarieven maakten ze aantrekkelijk voor zakelijke rijders omdat ze aanzienlijk minder belasting op hun inkomen betaalden.

Maar nu is de bijtelling voor hybride auto's gestandaardiseerd naar 22%. Dit betekent dat hybride auto's nu in dezelfde bijtellingscategorie vallen als conventionele benzine- en dieselauto's.

Voor zakelijke rijders betekent dit dat de financiële prikkel om voor hybride auto's te kiezen aanzienlijk is verminderd. De lagere bijtellingstarieven die hybride auto's voorheen aantrekkelijk maakten, zijn niet langer van toepassing. Dit kan van invloed zijn op de keuzes die zakelijke rijders maken bij het selecteren van hun leaseauto's.

Kortom, de bijtelling voor hybride auto's in Nederland is gestandaardiseerd naar 22% in 2017 waardoor ze in dezelfde categorie vallen als conventionele brandstofauto's. Deze veranderingen hebben de fiscale aantrekkelijkheid van hybride voertuigen verminderd en kunnen de keuzes van zakelijke rijders beïnvloeden bij het selecteren van hun leaseauto's. Het is raadzaam om bij de keuze van een zakelijke auto altijd rekening te houden met de geldende bijtellingstarieven en fiscale regels.

Praktisch voorbeeld

Stel je voor dat een ondernemer de Audi Q5 50 TFSIe Quattro als zakelijke auto overweegt. De cataloguswaarde van de auto is € 70.000. Het bijtellingspercentage voor elektrische en hybride auto's bedraagt in dit geval 22% dus volgt daar de volgende rekensom uit.

(€ 70.000 x 22%) = € 15.400 per jaar

Dit betekent dat de ondernemer € 13.200 bij zijn of haar belastbaar inkomen moet optellen voor de inkomstenbelasting. De exacte besparingen variëren afhankelijk van het belastingtarief van de ondernemer.

15cece0d535149ecb226a6914c231a72

Onderhoud kosten van de Audi Q5 hybride

Lage Onderhoudskosten

Audi staat bekend om zijn degelijke constructie en hoogwaardige materialen, wat vaak resulteert in betrouwbare voertuigen met lagere onderhoudskosten. De Q5 plug-in hybrid is geen uitzondering. De hybride aandrijflijn is ontworpen met duurzaamheid in gedachten en vereist over het algemeen niet meer onderhoud dan traditionele benzine- of dieselauto's. Dit betekent dat eigenaren minder tijd en geld hoeven te besteden aan reguliere service en reparaties.

Onderhoudsinterval

Een ander voordeel van de Q5 plug-in hybrid is het vaak langere onderhoudsinterval in vergelijking met oudere voertuigen. Moderne auto's, waaronder hybrides, zijn ontworpen om minder frequent onderhoud nodig te hebben. Dit betekent dat eigenaren minder vaak naar de garage hoeven voor standaard onderhoud zoals olie verversen en filters vervangen.

Ben je ook op zoek naar een jong gebruikte Audi Q5?

Wij leveren jong gebruikte Audi's inclusief:

✅ 12 of 24 maanden Qoets merk garantie

✅ Exclusieve haal- en brengservice door heel Nederland

✅ Géén beschadigingen aan de binnen- of buitenkant, hooguit lichte gebruikssporen

✅ Eerste 10.000 kilometer of 6 maanden onderhoudsvrij

✅ Aflevering inclusief persoonlijke uitleg

Geef eenvoudig jouw Q5 wensen aan

Geef eenvoudig jouw Q5 wensen aan

Of maak een afspraak en kom langs in ons aflevercentrum in Utrecht.

Audi Q5 wensen doorgeven