audi a6

Audi A6 review

16 april 2024

De Audi A6 dé fraaiste stationwagen van Audi.


Audi heeft een naam hoog te houden als het gaat om design, zowel voor wat betreft het exterieur als het interieur. Scherpe lijnen zijn een terugkerend thema in het gehele ontwerp van de Audi A6 (Avant). Dit zorgt ervoor dat de Audi A6 (Avant) een imposante verschijning heeft. Of je nu de single frame grille - omgeven door LED-matrix koplampen - in je binnenspiegel ziet opdoemen of het silhouet van de auto bekijkt als je wordt ingehaald, de Audi A6 (Avant) heeft een zekere presence. Het geheel straalt zowel rust en souplesse als soliditeit uit.

De Audi A6 is overigens met maar liefst vier verschillende onderstellen leverbaar; het standaard onderstel, dat al bijzonder verfijnd in elkaar steekt. Het sportonderstel, dat een sportiever karakter heeft, maar in geen situatie oncomfortabel wordt. Het adaptieve onderstel, waarmee de dynamiek van het onderstel kan worden afgestemd op de aard van het wegdek of gesteldheid van de bestuurder. Tenslotte staat luchtvering in de optielijst dat het rijcomfort van de Audi A6 (Avant) naar een ongekend hoog niveau tilt.

Audi A6 (1)

Waarin onderscheidt de Audi A6 zich?


De Audi A6 belichaamt een perfecte combinatie tussen kracht en elegantie, met gestroomlijnde lijnen en een indrukwekkende carrosserie die het onderscheidt in zijn klasse.

Binnenin biedt de Audi A6 een tijdloos en minimalistisch design met geavanceerde technologie. Het intuïtieve dashboard met geïntegreerd scherm zorgt voor een gestroomlijnde rijervaring met minder knoppen en meer gebruiksgemak.

Bij Qoets geloven we in verantwoorde luxe. Ervaar de hoogwaardige materialen, zoals duurzaam kunstleer genaamd Sensatec, dat de uitstraling van leer behoudt zonder de aarde te belasten. Kies uit diverse luxueuze interieurkleuren en ontdek waarom de Audi A6 een klasse apart is in zijn segment.


Wat is er mogelijk op een Audi A6?

Welke motoren zijn leverbaar in de Audi A6?


De Audi A6 is ten tijde van dit schrijven leverbaar met vier verschillende typen aandrijflijnen: benzine en plug-in hybride. Alle varianten beschikken over een automatische versnellingsbak, al dan niet voorzien van schakelpaddels aan het stuurwiel.

Hieronder een overzicht met de motor-specificaties van de Audi A6

UitvoeringVermogenmotor0-100 km/hNieuwprijs rijklaar
Audi A6 (Avant) 40 TFSI204 pk4 cilinder benzine motor8.4 sec69.400 euro✅ inclusief Qoets.nl leveringscondities
Audi A6 (Avant) 50 TFSI e Quattro299 pk4 cilinder benzine motor + elektromotor6.3 sec75.400 euro✅ inclusief Qoets.nl leveringscondities
Audi A6 (Avant) 55 TFSI Quattro367 pk4 cilinder benzine motor + elektromotor5.7 sec89.900 euro✅ inclusief Qoets.nl leveringscondities
Audi A6 (limousine) 40 TFSI204 pk4 cilinder benzine motor8.4 sec66.000 euro✅ inclusief Qoets.nl leveringscondities
Audi A6 (limousine) 50 TFSI e Quattro299 pk4 cilinder benzine motor + elektromotor6.2 sec72.000 euro✅ inclusief Qoets.nl leveringscondities
Audi A6 (limousine) 55 TFSI e Quattro367 pk4 cilinder benzine motor + elektromotor5.6 sec86.500 euro✅ inclusief Qoets.nl leveringscondities
Audi RS6 (Avant) Quattro600 pk8 cilinder benzine motor3.6 sec217.100✅ inclusief Qoets.nl leveringscondities
Audi RS6 (Avant) Quattro performance630 pk8 cilinder benzine motor3.4 sec226.00✅ inclusief Qoets.nl leveringscondities

*afhankelijk van gewenste uitvoering

✅ Inclusief Qoets.nl leveringscondities

  • Haal- en breng service door heel Nederland voor onderhoud en garantie;
  • 24 maanden merkgarantie uitgevoerd door de officiële Audi dealer;
  • Aflever- en controle beurt bij de Audi dealer;
  • Als "nieuw" afgeleverd; Géén beschadigingen behalve lichte gebruikssporen.

Audi A6 (14)
Audi RS6 Avant

Welke concurrenten heeft de Audi A6?

De concurrentie van de Audi A6 komt voornamelijk uit dezelfde hoek(en) als bij de voorgaande generatie. Zo heeft BMW de 5 series, Mercedes de E-klasse en Volvo de V90. Daarnaast levert Volkswagen de Arteon. De laatstgenoemde is wellicht wel minder als premium te bestempelen.

Een selectie aan Qlanten geleverde A6-en:

Ben je ook op zoek naar een jong gebruikte Audi A6?

Wij leveren jong gebruikte Audi's inclusief:

✅ 12 of 24 maanden Qoets merk garantie

✅ Exclusieve haal- en brengservice door heel Nederland

✅ Géén beschadigingen aan de binnen- of buitenkant, hooguit lichte gebruikssporen

✅ Eerste 10.000 kilometer of 6 maanden onderhoudsvrij

✅ Aflevering inclusief persoonlijke uitleg

Geef eenvoudig jouw A6 wensen aan

Geef eenvoudig jouw A6 wensen aan

Of maak nu een afspraak en kom langs in ons aflevercentrum in Utrecht.

Audi A6 wensen doorgeven